Sales
Collegereeks

Ben jij op zoek naar een collegereeks die net een stapje verder gaat voor jezelf of jouw commerciële team? In samenwerking met Prof. Willem Verbeke, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, organiseren wij twee verschillende collegereeksen: commercieel leiderschap vanuit een wetenschappelijk oogpunt en strategisch account management. Beide collegereeksen bestaan uit verschillende sessies bij ons op kantoor in Brainpark 1 te Rotterdam. Deze collegereeksen zijn inclusief een test die gebaseerd is op neurowetenschappen, epigenetica en psychologie. De test wordt afgenomen via onze eigen website www.exploreme.eu  en onthult jouw commerciële vaardigheden en/of managementstijl. Tijdens de sessies wordt jouw persoonlijke score besproken, om vaardigheden te ontdekken die verbeterd kunnen worden.

 

Naast bovengenoemde collegereeksen is een incompany variant ook mogelijk voor jouw eigen organisatie, volledig op maat gemaakt.

 


 

Commercieel Leiden vanuit een Wetenschappelijk Oogpunt’

Inclusief overnachting in Novotel Rotterdam en driegangendiner met andere commercieel leiders.

Uit recent wetenschappelijk onderzoek van Prof. Willem Verbeke blijkt dat de werking van het brein invloed heeft op het commerciële handelen van verkopers. Commerciële teams genereren meer omzet als zij worden begeleid door een sterke commercieel leider, als ze klantgericht handelen en worden beloond voor goede prestaties.

 

“Als je op de hoogte bent van de wetenschap achter de verkoper, kun je als commercieel leider je commerciële team sterker maken en dus de resultaten verbeteren” aldus Prof. Willem Verbeke. Tijdens de collegereeks zal Prof. Willem Verbeke je uitvoerig meenemen in de onderwerpen die jou als commercieel leider sterker kunnen maken. Daarnaast worden tijdens de sessies ervaringen uitgewisseld met andere commercieel leiders uit verschillende branches.

 

Prof. Willem Verbeke is hoogleraar Sales- & Accountmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en toponderzoeker bij het Erasmus Research Institute for Management. Prof. Willem Verbeke leidde meer dan 7000 professionals op en heeft tientallen publicaties op zijn naam staan in zowel binnen- als buitenland. Hij is onder meer auteur van Succesvol shapen van key accounts, Doeltreffend beïnvloeden en Ik begrijp waarom ik verkoop, dus ik verkoop beter.

 

Programma:

Middagsessie (15.00 – 18.00)

 

Ochtendsessie (9.00 – 12.00)

 


 

De Strategische Account Manager

Uit recent wetenschappelijk onderzoek van Prof. Willem Verbeke blijkt hoe de werking van het brein invloed heeft op het commerciële handelen van accountmanagers.

 

Door de wetenschappelijke inzichten over de werking van het brein te spiegelen aan jouw persoonlijke situatie en ervaringen binnen accountmanagement, leer je herkennen wanneer je productief of onproductief commercieel handelt en kun je jezelf verder ontwikkelen.

 

In de vier sessies met Prof. Willem Verbeke wordt het vak accountmanagement geanalyseerd en krijg je concrete tools aangereikt om jezelf als accountmanager naar een hoger commercieel niveau te ontwikkelen. Ook wordt er een DNA-test afgenomen zodat je een deel van jouw biologische identiteit kunt ontdekken.

 

Programma:

Sessie 1 

Inzicht in jezelf als accountmanager en hoe je door zelfkennis nog beter in staat bent om als zodanig op te treden. Hoe kun je gebruikmaken van neurowetenschappelijke inzichten omtrent sociale intelligentie en hoe pas je die in de praktijk toe? Hoe kun je een persoonlijke relatie met jouw klanten opbouwen?

 

Sessie 2

Waarom zijn verkoopangst en gêne belangrijke blokkades tijdens verkoopgesprekken? Hoe kunnen recente inzichten in neurowetenschappen inzicht geven in waarom verkopers niet om een deal durven te vragen? Hoe ga je om met die verkoopangst? Hoe kun je jouw doorzettingsvermogen vergroten?

 

Sessie 3

Hoe kun je jouw klanten beïnvloeden door middel van de inzichten in ‘behavioral economics’? Welke belangen spelen er bij de leden van het buying center van een organisatie tijdens het aankoopproces en hoe beïnvloed je deze verschillende belangen?

 

Sessie 4

Hoe bouw je interne en externe netwerken op? Hoe kun je via interne netwerken effectieve accountteams opzetten? Hoe zet je offline- en onlinenetwerken in als integrale versneller van het verkoopproces? Hoe word je kennisbroker en treed je op als thought leader? Hoe geeft jouw profiel inzicht in jouw eigen functioneren?

 


 

Na succesvolle afronding van een van de collegereeksen ontvangen deelnemers een officieel certificaat, ondertekend door Prof. Willem Verbeke.

Meer weten of inschrijven? Neem contact op met Larissa Zielstra via 010 205 38 40 of via l.zielstra@professionalcapital.nl.