Historie

Professional Capital werd in 2004 opgericht door Prof. Willem Verbeke en Maarten Colijn. Beiden waren werkzaam aan de faculteit Sales & Marketing van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Daar merkten ze dat er een andere benadering bij sales trainingen nodig was, om effectgericht training te geven. Zij ontdekten dat de focus allereerst op de juiste commerciële mindset van de sales professional moest liggen. Samen ontwikkelden ze een unieke trainingsaanpak waardoor sales professionals beter gaan presteren. Vervolgens bouwden ze het trainingsprogramma in samenwerking met faculteitsmedewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze benadering bleek effectief en de markt reageerde positief. De vraag groeide. Door dit succes vormt deze benadering nog steeds de kern van elke training die we vandaag de dag geven.

 

In de beginjaren nam Maarten de sales voor zijn rekening, terwijl Willem de sales professionals trainde. Door de grote vraag werd in 2006 de eerste externe trainer aangetrokken. Dat was het startpunt van Professional Capital als een franchiseorganisatie. In 2008 was de tijd rijp om nog verder uit te breiden naar landen buiten de Benelux en sloten trainers vanuit heel Europa zich aan bij Professional Capital.

 

Dat het bedrijf snel groeide, bleef niet onopgemerkt. Dat resulteerde erin dat Professional Capital is bekroond als snelst groeiend trainingsbureau (FD Gazelle Award 2010, 2011 en 2012) op het gebied van sales- en accountmanagement. Professional Capital staat inmiddels bekend als één van de beste trainingsbureaus in Europa.